Minositett logo 1

kamara 300

 

oxford idegennyelvi könyvesbolt

miert tanuljunk nyelveket

gyori-nap

revita

EYCI

hogastjob.com

vidanet logo 2016 kicsi

speedfit

Lions 300

Címlap
ECL nyelvvizsga PDF Nyomtatás E-mail

Akkreditált vizsganyelvek:

angol: B1, B2 és C1 szinten
német: A2, B1, B2 és C1 szinten

A Hatos és Társa Nyelviskolában az ECL-nél nem akkreditált vizsgák közül kiegészítő vizsga nélkül honosítással akkreditáltatható vizsga csak olasz (B1,B2,C1 szint/A,B,C) nyelvből tehető.

HONOSÍTÁS FOLYAMATA:

http://ecl.hu/honositas/

Általános információk az ECL nyelvvizsgáról

Az ECL nyelvvizsgák kidolgozója

Európai uniós tagállamok közel 10 éves szakmai előkészítő munka után 1992-ben London központtal nemzetközi konzorciumot hoztak létre, amely az ERASMUS, majd a LINGUA program támogatásával azt a feladatot vállalta, hogy egy egységes nyelvvizsgarendszert dolgoz ki az Európai Unió tagállamainak nyelvéből. Az EU egységesítési törekvéseivel összhangban a konzorciumba tömörült tagállamok azt kívánják elérni, hogy az egyes nyelvekből letehető nyelvvizsgák mindenféle "egyenértékűsítési" eljárás nélkül nemzetközileg összevethetők legyenek egymással.

Kompetencia, vizsganyelvek

A "European Consortium for the Certificate of Attainment in Modern Languages" elnevezésből alkotott, "ECL" betűszóval jelölt nyelvvizsgák szakmai gondozását tagállamonként egy-egy neves egyetem, nyelviskola vállalta, amely végzi az általa képviselt nyelvből a vizsgatesztek összeállítását és a vizsgadolgozatok értékelését. A standardizálás során kidolgozott egységes elvek alapján angolból, németből, olaszból, spanyolból, magyarból, szlovákból, lengyelből, románból, bolgárból, csehből, oroszból, horvátból és szerbből tehető ECL nyelvvizsga. A vizsgarendszert és a vizsganyelvek közül az angolt, a németet és a magyart a NYAT akkreditálta, az összes többi ECL vizsganyelvből egyszerűsített, kiegészítő vizsga nélküli honosítással szerezhető meg az akkreditált bizonyítvány.

A vizsgák jellege

A vizsgafeladatok tartalmát és formáját a szakértők alapos vizsgálatok és speciális célcsoportokon történő kipróbálás után határozták meg. Az ECL nyelvvizsga azt méri, hogy a jelölt képes-e a különféle élethelyzetekben, a hivatással/foglalkozással összefüggő, illetve személyes/magánéleti szituációkban, szóban és írásban kommunikálni.

Összehasonlíthatóság

Az összehasonlíthatóság az ECL vizsgák egyik fontos ismérve. Ezt szolgálják a vizsgák egységes alapelvei, illetve az egységes alapelvekhez igazodó vizsgaanyagok és vizsgabizonyítványok. A vizsgák egységes alapelveinek megfelelően valamennyi nyelvből azonosak a nyelvtudás értékelésének szempontjai, kritériumai, és azonos a vizsgaanyagok jellege is.

A vizsgák megbízhatósága

A konzorcium valamennyi tagintézménye maga felelős a saját nyelvén írott tesztek kidolgozásáért és javításáért. Hogy az ECL nyelvvizsgák megbízhatóságát garantálni lehessen, valamennyi vizsgaanyagot előzetesen kipróbálnak, a vizsgaanyagok készítőit és a javítókat minden vizsga előtt felkészítik, és a kettős javítás elvét alkalmazzák. A tesztírás, a javítás és a bizonyítványkiadás egységességét a nyelvek és a szintek közötti összehasonlíthatóság biztosíthatósága érdekében az akadémiai koordinátor vezetésével egy bizottság felügyeli, amely az egyes nyelveket képviselő szakértőkből áll.

ECL vizsga felépítése:
http://ecl.hu/vizsgareszek/

2018-as vizsgaidőpontok:
http://ecl.hu/nyelvvizsga-idopontok-2018/

ECL nyelvvizsga információk:
http://ecl.hu/praktikus-informaciok-a-nyelvvizsgara-torteno-jelentkezeshez/

ECL vizsgaszabályzat:

http://ecl.hu/wp-content/uploads/ECLvizsgaszabalyzataktualis20180227.pdf

ECL vizsgára jelentkezés (online vagy személyesen, Győr, Szent István u. 7):
on-line jelentkezés

ECL vizsgadíjak/ nyomtatványok (felülvizsgálat, halasztás, vizsgalemondás, dolgozat megtekintés):

http://ecl.hu/vizsgadij/
http://ecl.hu/halasztas-2/
http://ecl.hu/megtekintes/
http://ecl.hu/felulvizsgalat/ 

ECL eredmények (vizsgát követő 30 napon belül):
http://ecl.hu/vizsgaeredmenyek-2/

A vizsga értékelésének magyarázata:

Készségenként egységesen 25-25 pont szerezhető az ECL vizsgán, amely a 2008. decemberi vizsgákkal kezdődően akkor eredményes, ha a jelölt mind a szóbeli, mind az írásbeli vizsgán készségenként legalább 40%-ot elér, összességében pedig eléri mindkét vizsgán külön-külön a megszerezhető pontszám legalább 60%-át.

A mért készségek és pontértékük

Szóbeli vizsga Nyers pontok
Hallott szöveg megértése 25 pont
Szóbeli kommunikáció 25 pont

Írásbeli vizsga

Írásbeli kommunikáció 25 pont
Olvasott szöveg megértése 25 pont
Elérhető maximum (2x50 pont): 100 pont

A készségekre kapott pontszámokat rendszerünk külön-külön százalékká alakítja át. Az írásbeli, valamint a szóbeli vizsga eredménye az adott vizsgát alkotó két készség százalékának átlaga.

ECL esélyegyenlőség :

http://ecl.hu/eselyegyenloseg/

A nyelvvizsgákra a Hatos és Társa Nyelviskola tanárai felkészítő tanfolyamokat tartanak. Az aktuálisan induló tanfolyamainkról a nyelvvizsga-felkészítő tréningek menüponton belül tájékozódhat.

Vizsgaközpont:
Pécsi Tudományegyetem, Idegen Nyelvi Titkárság
7633 Pécs Szántó Kovács János u. 1/B
Telefon: 06/72-501-500/22133, 22758
Fax: 06/72-251-929
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Vizsgahely:
Hatos és Társa Nyelviskola Kft.
9021 Győr Szent István út 7.

 

Kirendeltségek

Nyelvtanfolyam Mosonmagyaróvár

fb movar

Nyelvtanfolyam Csorna

fb movar

 

Információk

Facebook icon.svg
Hatos és Társa Nyelviskola - Győr; 9021 Győr, Szent István u. 7.; Telefon/Fax: 96 / 529-483; Német: 30 / 986-2800; Angol: 30 / 254-8521