Minositett logo 1

kamara 300

 

oxford idegennyelvi könyvesbolt

miert tanuljunk nyelveket

gyori-nap

revita

EYCI

hogastjob.com

vidanet logo 2016 kicsi

speedfit

Lions 300

Címlap
TársalKODÓ PDF Nyomtatás E-mail

TársalKODÓ nyelvvizsga

Akkreditált vizsganyelvek: angol, német (B1,B2,C1 szint/A,B,C)

Általános információk a TársalKODÓ nyelvvizsgáról

A TársalKODÓ vizsgarendszert a székesfehérvári Kodolányi János Főiskola fejlesztette és dolgozta ki, amit a Nyelvvizsgát Akkreditáló Testület (NYAT) akkreditált.

A TársalKODÓ általános, kétnyelvű vizsgarendszer, amely három szinten, alap-, közép- és felsőfokon méri a vizsgázók nyelvtudását írásban és szóban. Vizsgát a kívánt szinten egyelőre angol vagy német nyelvből lehet tenni.

Az egyes szintek, az azokon elvárt készségek és nyelvismeret illeszkednek az Európai Tanács által meghatározott Közös Európai Referenciakeret (KER) szintjeihez, így ezt a vizsgarendszert elkerülik az újraszintezés és akkreditáltatás nehézségei.

A vizsgarendszer további előnye, hogy a szóbeli (A) és az írásbeli (B) rész egymástól függetlenül is letehető, ami természetesen egy komplex (C) vizsgává vonható össze.


EGYNYELVŰ VIZSGARENDSZER

Örömmel tájékoztatjuk kedves leendő vizsgázóinkat, hogy 2014. február 3-án az Oktatási Hivatal Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központja engedélyezte, hogy a társalKODÓ általános nyelvvizsgarendszer angol nyelvi vizsgáit egynyelvű vizsgaváltozatban is megszervezhesse a KJF Nyelvvizsgaközpont.

A vizsgázók valós, kommunikatív készségeit mérjük egy a kétnyelvűnél egyszerűbb vizsga keretében, amely egyszerre szolgálja a vizsgázók igényeit és megfelel a Közös Európai Referenciakeret elvárásainak.

Lényeges változás, hogy az új vizsgarendszerben csak EGY feladat méri a nyelvtant és szókincset. Szóbeli vizsgánkon a közvetítési feladatot felváltotta az irányító szempontok és képek alapján történő önálló témakifejtés. Így a vizsga rövidebb, egyszerűbb, könnyebb felkészülést igényel, lehetővé teszi az egy nyelven történő gondolkodást, mindezt VÁLTOZATLAN ÉRTÉKEK mellett.

Tudod, hogy mi a különbség az egynyelvű és kétnyelvű nyelvvizsgák között? Itt a válasz.

A különbség az egyes vizsgák között abban van igazán, hogy egyes nyelvvizsgarendszerek tesztelik a magyar és idegen nyelv közötti közvetítési (pl. írásban a fordítási) készséget is, mások viszont nem.
Azok a vizsgák, amelyeken előfordul írásban, vagy szóban a közvetítési feladat, azok kétnyelvűek, amelyeken ilyen feladat nincs, azok az egynyelvű nyelvvizsgák.

TársalKODÓ nyelvvizsga felépítése:
középfok egynyelvű

TársalKODÓ nyelvvizsga információk:
gyakori kérdések

Vizsgaidőpontok:
A Hatos és Társa Nyelvvizsgahely a következő időpontokat tartja 2018-ban:

2018.05.26. - jelentkezési és befizetési határidő: május 7.

2018.11.17. - jelentkezési és befizetési határidő: október 29.

TársalKODÓ vizsgaszabályzat:
http://tarsalkodo.kodolanyi.hu/images/tartalom/file/vizsgaszabalyzat20110327.pdf

TársalKODÓ vizsgára jelentkezés (személyesen, Győr Szent István u. 7):
jelentkezés

TársalKODÓ nyomtatványok (felülvizsgálat, halasztás, vizsgalemondás, dolgozat megtekintés …):
nyomtatványok

TársalKODÓ eredmények ( vizsgát követő 30 napon belül):
vizsgaeredmények

TársalKODÓ vizsgadíjak:
vizsgadíjak

TársalKODÓ esélyegyenlőség:

A jelentkezéskor a jelöltnek jeleznie, ill. kérelmeznie kell, ha bármely fogyatékossága miatt (mozgáskorlátozott, hallássérült, látássérült, stb.) valamely vizsgarészen a fogyatékosság függvényében a megfelelő körülmények biztosítását kéri. A kérelemhez a fogyatékosság igazolásáról szóló orvosi igazolást vagy szakértői véleményt mellékelni kell. A kérelmet egyrészt a jelentkezési laphoz csatolva az adott vizsgahelyre, másrészt a jelentkezési lap másolatával együtt a Nyelvvizsgaközpontba is el kell juttatni. A kérelmeket a Nyelvvizsgaközpont szakmai vezetője bírálja el, a különleges körülmény biztosításáról mind a kérelmezőt, mind az adott vizsgahely vezetőjét írásban értesíti.

Vizsgaközpont
KJF Nyelvvizsgaközpont
8000 Székesfehérvár, Irányi Dániel u. 4.

Telefon: 22/501-117
Tel/Fax: 22/501-118
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Vizsgahely:
Hatos és Társa Nyelviskola Kft.
9021 Győr, Szent István u. 7.

A nyelvvizsgákra a Hatos és Társa Nyelviskola tanárai felkészítő tanfolyamokat tartanak. Az aktuálisan induló tanfolyamainkról az aktuális menüponton belül tájékozódhat.

Mintafeladatok és további információ a http://tarsalkodo.kodolanyi.hu  cím alatt tölthető le, illetve a Hatos és Társa Nyelviskola központi irodájában kérhetők.
(Győr, Szent István út 7. Tel.: 96/529-483; 96/529-480).

 

Kirendeltségek

Nyelvtanfolyam Mosonmagyaróvár

fb movar

Nyelvtanfolyam Csorna

fb movar

 

Információk

Facebook icon.svg
Hatos és Társa Nyelviskola - Győr; 9021 Győr, Szent István u. 7.; Telefon/Fax: 96 / 529-483; Német: 30 / 986-2800; Angol: 30 / 254-8521