oxford idegennyelvi könyvesbolt

miert tanuljunk nyelveket

gyori-nap

revita

EYCI

hogastjob.com

vidanet logo

Címlap Bemutatkozás Sikertörténetek
Sikertörténetek PDF Nyomtatás E-mail

Dr. Angyalics FriderikaDr. Angyalics Friderika
(orvos radiológus)
a legelső hallgatónk

Még a gimnáziumi éveim alatt kezdtem el a Hatos Nyelviskolába járni, ahol először a német közép-, majd a német felsőfokú vizsgára készítettek fel. Mindkettő első nekifutásra sikerült. Felkészítő tanárommal, Hatos Hajnalkával azóta is nagyon jó a kapcsolatunk, legutóbb a svájci állásinterjúmra is ő készített fel.

Ezek után érthető, ha csak ajánlani tudom a Hatos Nyelviskolát - a mi családunkból szinte mindenki részt vett már itt egy-egy kurzuson. Az oktatás minőségére szerintem a legjobb példa az, hogy amikor az egyetemi évek alatt nyári gyakorlatokon Németországban voltam, sok kollégám érdeklődött, hogy hol tettem szert ilyen biztos német nyelvtudásra?

Azóta már angolul is tanultam a Hatos Nyelviskolába. Természetesen eredményesen.

divider

Dr. Likár Zsolt
(orvos nőgyógyász)
"Nálunk családi hagyomány a nyelvtanulás"

Családom és én is jó néhány kurzuson és szép számú közép- és felsőfokú vizsgán vettünk részt a Hatos és Társa Nyelviskolában. Feleségem és három gyermekem elbeszéléseiből és személyes tapasztalatom alapján több irányból sikerült megismernem az intézmény működését. Diákközpontúsága mellett a tanárok magas szakmai felkészültsége, színvonalas, sikerorientált képzése fogott meg. Természetesen nemcsak a fegyelmezett tanulás maradt meg bennem. Szívesen emlékszem a csoportban uralkodó oldott hangulatra, a hallgatók és tanárok közötti szenzációs beszélgetésekre. Lám, így is lehet nyelvet tanulni!

Ha azt kérdezik, miért javasolnám mindenkinek a Hatos Nyelviskolát, ezeket az érveket hoznám fel. Nem véletlen, hogy amikor barátaim nyelviskolát választottak, jó szívvel azt az intézményt ajánlottam, amelyet én is kipróbáltam.

divider

Bakonyi MarcellBakonyi Marcell
(operaénekes)
"Nyelvtudás nélkül boldogulni, de élni sem lehet"

A Révai Gimnázium harmadévese voltam, amikor legjobb barátommal ráeszméltünk: osztálytársainkhoz képest erősen lemaradtunk a nyelvtanulással. A nyári szünetben elhatároztuk, hogy általános iskolai német tudásunkat továbbfejlesztjük. Sokáig keresgéltünk nyelvtanárt, végül a Hatos Nyelviskola mellett döntöttük. Jó hangulat és kemény munka várt ránk, de télen már mindkettőnk zsebében ott lapult a nyelvvizsga bizonyítvány. Később egy angol tanfolyamra is beiratkoztunk és ezt is sikeres vizsgával zártuk.

Életem úgy alakult, hogy felsőfokú tanulmányaimat a Stuttgarti Zeneakadémián folytathattam, ahol nélkülözhetetlen a német nyelvtudás. Ma már a német és az angol mellett - operaénekesei munkámnak köszönhetően - az olasz nyelvet is kiválóan beszélem.

Amikor Németországból hazautazok, és időm engedi, meglátogatom egykori nyelviskolámat, ahol tanáraim megtanították: nem a nyelvvizsga a legfontosabb, hanem a nyelvtudás, ami nélkül nemhogy boldogulni, de élni sem lehet.

divider

Dr. Bugovics ZoltánDr. Bugovics Zoltán
(egyetemi docens)
"A nyelvtanulás rendszeres és gyakori tanulást igényel"

Három nyelvi kurzuson vettem részt a Hatos Nyelviskolában. Tapasztalataim azt mutatják, hogy sikerüket a nagyon felkészült tanároknak és a hatékony módszereknek köszönhetik.

Annak ellenére, hogy mindössze bő fél esztendő alatt jutottam el az alapszintről a német felsőfokú nyelvvizsgáig, nem volt ez mindig "diadalmenet". A házi feladatokkal töltött estéknek azonban mégiscsak meglett az eredménye. Szigorú következetességgel, legfeljebb csak néha engedve magamnak egy kis lazítást, hatoltam egyre beljebb Goethe nyelvének rejtelmeibe. Közben azt is megtanultam, hogy a nyelvtanulás rendszeres és gyakori tanulást igényel. Lerövidíteni lehet ugyan egy-egy leckét, de kihagyni nem.

divider

Winkler HedvigWinkler Hedvig
"Németül álmodtam a magyar valóságban"

Még második osztályos gimnazista voltam, amikor először éreztem szükségét, hogy addigi hézagos német nyelvtudásomat egy intenzív nyelvtanfolyammal támogassam meg. Egyik osztálytársam ajánlotta a Hatos Nyelviskola nyári kurzusát a következőképpen: "Tényleg intenzív ám! Akkor nincs szórakozás, meg barátok, hanem vagy a suliban ülsz, vagy otthon tanulsz." A diákok számára meglehetősen ijesztően hangzó mondatok ellenére belevágtam és nem bántam meg. Olyan tanulócsoportba kerültem, ahol hasonló nyelvtudású fiatalokkal kerültem össze. Tanárainktól bármikor kérdezhettünk és a feszített tempó ellenére a hangulat végig oldott volt. Emlékszem, utolsó éjszaka már németül álmodtam.

Az alapozás után hamarosan sikeres középfokú nyelvvizsgát tettem, majd angolból is teljesítettem ezt a szintet. A nyelvtanulással szembeni kezdeti félelmeim időközben teljesen megszűntek. Ezt bizonyítja, hogy németből már egy sikeres felsőfokú nyelvvizsgán is túl vagyok és most éppen egy francia kurzust szemeltem ki magamnak.

 

Kirendeltségek

Nyelvtanfolyam Mosonmagyaróvár

Nyelvtanfolyam Csorna

 

Információk
Hatos és Társa Nyelviskola - Győr; 9021 Győr, Szent István u. 7.; Telefon/Fax: 96 / 529-483; Német: 30 / 986-2800; Angol: 30 / 254-8521